Udskiftning af døre og vinduer

Denne artikler omhandler de ting, man skal være opmærksom på, når man køber og skifter døre eller vinduer. Husk at hvis du er i tvivl, så kan du altid ringe og få en gratis opmåling og tilbud.

Opmåling

Det er vigtigt at man måler korrekt hver gang, da der typisk er en vente tid på op til 6 uger. Lav et skema hvor du også skriver om du måler hulmålet eller vindues målet. Husk 12mm luft til fugen.

Isolering og varme

Læg mærke til energi niveauet på glasset. Jo lavere tal, desto mere kan du spare du i varme udgifter. Husk at når man fuger på den udvendige side af karmen, så skal fugen afsluttes 2mm bag karmen – også hvis man bruger illmodbånd i stedet for.

Ligeledes skal man overveje om vinduer skal være med ventil. Med ventilen slipper man for at have sine vinduer åbne om vinteren, men kan derimod nøjes med at trykke på en ventil til udluftning.

Indbrud

Tag højde for om du bor i et udsat område med indbrud. I så fald er det en god ide at købe sig til en indbrudspakke pakke til vinduet. Det vil forøge den tid, det vil tage for en indbrudstyv at brække vinduet op.

Andet

Skal det være træ indvendig og udvendig eller for en merpris, Træ/alu som er vedligeholdelsesfrit?